:: Οικολογική Κίνηση Δράμας :: - Οικολογική Κίνηση Δράμας

ΣΗΜΑΙΟΣΤΑΣΙΟ -Επιστολή προς τον κ.Παπαδόπουλο Γεώργιο Αντιδήμαρχο Δ.Δράμας

«Μηδενί δίκην δικάσης, πριν αμφοίν μύθον ακούσης».

 

Κύριε αντιδήμαρχε,

Με αφορμή την συνέντευξή σας σε τοπικά ΜΜΕ σχετικά με το σημαιοστάσιο του Κορυλόβου, στην οποία κατηγορήσατε την Οικολογική Κίνηση Δράμας (ΟΚΔ)  και καταφερθήκατε ευθέως εναντίον της, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω, τα οποία κοινοποιούμε και στον τοπικό τύπο, προκειμένου ο Δραμινός λαός να έχει πλήρη εικόνα των πεπραγμένων και να διαμορφώσει γνώμη.

 

Στις αρχές Μαΐου του 2017, η ΟΚΔ δέχθηκε επώνυμη καταγγελία από ενεργό συνδημότη μας (στοιχεία τηρούνται στην ΟΚΔ), ότι πλησίον της θέσης του Σταυρού στον Κορύλοβο κατασκευάζεται, και μάλιστα τις νυκτερινές ώρες και με άκρα μυστικότητα, ένα μεγάλο σκάμμα, χωρίς να γνωρίζει κανείς το γιατί και τι μελλοντικά θα κατασκευαζόταν.

Όπως ήταν φυσικό, αυτές οι εργασίες, στις οποίες ουδόλως αναφερθήκατε, προκάλεσαν την περιέργεια πολλών και έτσι ενεργοί πολίτες απευθύνθηκαν στην ΟΚΔ.

Μετά από αυτοψία, ο πρόεδρος της ΟΚΔ, προκειμένου να διαφυλαχθεί το κάλλος του περιαστικού άλσους από αυθαίρετη δόμηση, προέβη, ως όφειλε, σε προφορική καταγγελία του γεγονότος στην πολεοδομία του Δήμου, από όπου του ζητήθηκε να κάνει την καταγγελία εγγράφως ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προκειμένου να καταχωριστούν τα στοιχεία τού καταγγέλλοντος. Έτσι, στις 8 Μαΐου, έστειλε το ακόλουθο μήνυμα:

«Καλησπέρα σας,

Χθες το βράδυ στην Οικολογική Κίνηση Δράμας δεχθήκαμε καταγγελία για μια τετράγωνη τσιμεντένια βάση 2χ2 που έγινε στον Κορύλοβο με σίδερα από πάνω που εξέχουν. Η θέση του είναι κάτω από τον Σταυρό δίπλα στα τρία εκκλησάκια».

 

 

Έκτοτε δεν προβήκαμε σε περαιτέρω ενέργειες καθόσον θεωρήσαμε το αυτονόητο. Ότι δηλαδή θα κινείτο η προβλεπόμενη διαδικασία διερεύνησης της καταγγελίας, θα λάμβανε χώρα αυτοψία κ.λπ. Για την ενημέρωσή σας, ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, δεν τύχαμε ακόμη απάντησης.

Παρ’ όλα αυτά, εσείς, με μεγάλη ευκολία, κατηγορήσατε την ΟΚΔ. Συγκεκριμένα, σε ραδιοφωνική σας συνέντευξη, αναφέρατε ότι η ΟΚΔ είναι αντίθετη με την τοποθέτηση της Ελληνικής Σημαίας, ενώ αφήσατε να εννοηθεί ότι ενδεχομένως  προβήκαμε ή συμμετείχαμε σε δολιοφθορά, προσπαθώντας να αφαιρέσουμε μάλιστα και δύο μπουλόνια, με προφανή σκοπό την πτώση του ιστού.

Ωστόσο, δεν θα απαντούσαμε στις αστήρικτες αυτές κατηγορίες, αν η συνέντευξη δεν έβλεπε το φως της δημοσιότητας και από τα έντυπα Μέσα, το διαδίκτυο, καθώς και από διαφημιστική εφημερίδα που διανέμεται δωρεάν σε όλα τα σπίτια της πόλης, με αποτέλεσμα πολλοί συμπολίτες μας να διερωτώνται αν όλα αυτά έχουν ίχνος αλήθειας και να ζητούν τη δική μας απάντηση.

 

Κύριε Παπαδόπουλε,

Αντί να καταφέρεστε χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο κατά της ΟΚΔ, πουλώντας στους πολίτες φτηνό πατριωτισμό, θα έπρεπε να απαντήσετε σε συγκεκριμένα ερωτήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων σας:

Είναι αλήθεια ότι οι εργασίες ελάμβαναν χώρα νυχτερινές ώρες;;; Και αν ναι γιατί……….

 

Προς τι το επτασφράγιστο μυστικό και πού προσβλέπατε με αυτή την άκρα μυστικότητα, κάτι που πρόσφατα επαναλάβατε με τις κεκλεισμένων των θυρών εργασίες αποκατάστασης στο κολυμβητήριο;

Γιατί, μετά την καταγγελία, δεν μας έγινε άμεση ενημέρωση, όπως και όλων των Δραμινών, ή, καλύτερα, γιατί δεν προαναγγείλατε τις εργασίες;

Γιατί, πριν προβείτε στις αστήρικτες καταγγελίες σας, δεν επικοινωνήσατε μαζί μας, προκειμένου να λυθούν οι όποιες απορίες είχατε σχετικά με την στάση μας επί του θέματος;

Αναζητήσατε αλλού ευθύνες; Συνεργαστήκατε με την Α. Δ. Δράμας για την αναζήτηση ενόχων και πώς καταλήξατε στο αυθαίρετο συμπέρασμα περί δικών μας ευθυνών;

Ήταν ενημερωμένος ο κ. Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο και, αν όχι, δεν θα έπρεπε;

 

Κύριε Παπαδόπουλε,

Μετά τα παραπάνω, καταγγέλλουμε την αήθη συμπεριφορά σας προς την ΟΚΔ, της οποίας τόσο βάναυσα προσβάλατε την τριάντα ετών ιστορική της διαδρομή, και σας καλούμε να προβείτε αμέσως σε δήλωση αποκατάστασης της αλήθειας, η οποία πρέπει να δημοσιοποιηθεί από τα Μέσα από τα οποία έγινε και η συκοφαντική επίθεσή σας εναντίον μας.

Σε διαφορετική περίπτωση επιφυλασσόμαστε να προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια, η οποία και θα αποκαταστήσει την τρωθείσα τιμή και αξιοπρέπειά μας.

 

 

 

Με εκτίμηση

Ο πρόεδρος

 

Ανδρέας Χ. Μπακιρτζής