:: Οικολογική Κίνηση Δράμας :: - Οικολογική Κίνηση Δράμας

«Προστατεύουμε την πόλη, βελτιώνουμε τη ζωή μας»

Ο δήμος Δράμας ανακοίνωσε ότι προτίθεται να κόψει, ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τριάντα δύο (32) μεγάλα υγιή πλατάνια στην περιοχή του αρχαιολογικού μουσείου της Δράμας.
Ακολουθώντας τον εύκολο δρόμο,στη λογική: «πονάει δόντι-κόβει κεφάλι», η δημοτική αρχή έχει αποφασίσει ότι η λύση σε υπαρκτά (και ανύπαρκτα) προβλήματα στην περιοχή του αρχαιολογικού μουσείου της Δράμας είναι το κόψιμο 32 υγιέστατων πλατάνων. Μιας δενδροστοιχίας μεγάλων δένδρων που από μόνη της αποτελεί μια πράσινη γραμμή –ανολοκλήρωτης- σύνδεσης του δημοτικού κήπου με το πάρκο της Αγ. Βαρβάρας.
Χρειάζεται να επαναλάβουμε το προφανές: «στον πολιτισμένο κόσμο, ΔΕΝ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΔΕΝΤΡΑ, εκτός αν είναι άρρωστα ή/και επικίνδυνα και δεν υπάρχει σωτηρία γι’ αυτά», ιδιαίτερα όταν αυτά βρίσκονται στο δομημένο αστικό περιβάλλον.

Από την άλλη μεριά, όλοι ζούμε το υπαρκτό πρόβλημα της δυσκολίας μετακίνησης όχι μόνο των ΑμεΑ, των μητέρων με παιδιά, των ηλικιωμένων, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και όσων δεν έχουν δυσκολίες κίνησης. Είναι φανερό ότι στην περιοχή μπροστά από το αρχαιολογικό μουσείο, με τη δεδομένη κατάσταση,είναι υπαρκτό το πρόβλημα στην κίνηση στο πεζοδρόμιο, ιδιαίτερα των ΑμεΑ. Είναι επίσης φανερό ότι υπάρχουν τεχνικές λύσεις που θα καταστήσουν το πεζοδρόμιο κατάλληλο για τα ΑμεΑ χωρίς να κοπούν δένδρα.

Προκειμένου να διαφυλάξουμε τα δένδρα αυτά από το κόψιμο, καλούμε όλους όσοι νοιάζονται για να συνεχίσουν να υπάρχουν τα 32 πλατάνια στην περιοχή του αρχαιολογικού μουσείου της Δράμας να συμμετέχουν στην συνάντηση της Τρίτης 24 Απριλίου στις 8:30 μμ στην Οικολογική Κίνηση Δράμας.

Όμως δεν μένουμε εδώ και κάνουμε ένα βήμα παραπέρα: προχωράμε στην καταγραφή των εμποδίων στην κίνηση των ΑμεΑ σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και προτείνουμε λύσεις στη δημοτική αρχή.